"He gick it !"

Tack för alla tips ni gett, och kul att veta hur andra gjort (:

Sen till Zara Noren, Jag  har försökt komma mig in på din blogg,
men har it lyckats, så jag svarar här istället !
-De borde vi verkligen göra tycker jag (: !

"-Libero vs HUGGIES !?"

Snacka om mörk och snöar gör de som tusan ute, men ack så varmt de är ! -2 är de hos oss (:
Mamma hade tänkt kika förbi idag, men hennes bil tjorvar så är osett ännu, sen så har jag slut kaffe, inte så himla kul kanske, skulle även brhöva handla faktiskt.


Emelie Lundkvist kom och hälsade på oss i söndags och hon följde mig och handlade, skulle iaf köpa bla, blöjor, så när jag ska ta mig ett paket Libero, så hör jag henne säga att jag ska ta ett annat märke, mkt billigare ju !
- HUGGIES...

Okej, jag provar väl tänkte jag, men hmm. De skulle jag inte ja gjort, inte inte alls någon hit minsann..
Har redan läck igenom på Levi flera gånger, vilket betyder att på nätterna, så blir de ett åtaliga blöjbyten för att minimera risken för detta. Däremot har dom fungerat lite bättre på Kevin, kanske är de så att Levi är lite för spinkig, inte vet jag. Men för dessa 88kr, tror jag dom kostade, och med alla dessa byten, så hade jag tjänat in på att köpa Libero för 125kr, då de även är mindre blöjor i HUGGIES än i Libero. Så jag tyckte inte alls dom var nå bra.. Men nu ska jag ändvända upp dessa blöjor såklart, sen blir de tillbaka till de gamla vanliga (:

-Så tack Emelie för ett värdelöst förslag ;) !


Någon annan som provat dom, vad tyckte ni ?

"Älskade från första stund !"Jag älskar er över allt annat - ni är mina ljus i mörkret !

♥ ♥

"-Fråga till er nu igen !"

Nu ikväll har jag gett båda kidsen gröt, fast kevin inte får i sig så mycket då allting nästan hamnar i haklappen, så hoppas jag att dom ska hålla sig längre inatt så jag kanske får sova lite längre än två, tre timmar.
Sen har jag fått en massa bra tips ! Tack för de (:

Sen så kan jag ju börja med vanlig välling och sluta med ersättningen för tusan, dom är ju snart 6månader, och då blir de att börja med välling.

Men en fråga till er mina kära läsare; Hur börjar man med välling, kan man ta bort ersättningen direkt eller ska man ersätta endast kvällsmålet med välling i början ? Hur gjorde ni ?

"-Paj är himla gott !"

Gjorde en kyckling och bacon paj idag, bara sädär, hitta på i min egna skalle, och hoppasdes att de skulle smaka då den var klar ! De gjorde den och vart riktigt god, Oskar säger alltid hur himla duktig jag är på att laga mat och att han aldrig smakat något som varit dåligt av de jag gjort. De värmer vaje gång, då vet man ju att man är bra på nått iaf ;) Hehe. Andvänder mig nästan aldrig av recept, tycker de är jobbigt och tråkigt. Kan titta på recept för att få insperation, och göra något eget av de, men att följa recept, gör att de känna som en plåga att laga mat. De känns så ansträngt tycker jag.


 

Men om man nu någon gång bakar ! Då måste jag ha recept, där kan jag inte exprimentera eller gissa mig fram, då går de åt pipan och de blir inte alls bra (: Så de är bra med recept till bakning tycker jag minsann (:

"-God morgon god morgon nu är de natt !"

Har ganska mycket åsikter och tankar i min lilla hjärna för tillfället,
jag får se om jag delar med mig av dom lite senare..


Annars så dricks de kaffe nu, och pojkarna har somnat en stund. Sen vet jag inte vad som har hänt, på nätterna ja, men dom äter hela tiden, var tjedje timma, båda två ! Men på dagarna går de mycket längre mellan målen, varför har de blivit så ? Som om dom har vänt på dygnet och äter som dom gjort på dagen, på natten istället.

Vad ska jag göra för att få de att bli mer sällan dom äter på natterna, som förut, Kevin åt en gång, och Levi två, oftast, medans ibland Kevin sov hela nätter. Ska iaf ge dom gröt ikväll, och se, men annars...

...Hur ska jag göra ?  Förslag ?


"-Blogg blogg bloggare !"

Nu så ska jag ta tag och läsa lite bloggar som jag inte gjort på två veckor, gick in och kolla nu och såg att jag har 286st inlägg att läsa så de är bara att sätta ingång ! Ska avnjuta lite kolsyrat vatten medans, i veckan är de diet som gäller, då jag har lyxa till de på mat och godis frånten riktigt ordentligt i två veckor nu..

"-Barnmat !"

Ja nu har Oskar farit och ska jobba hela denna långa vecka som nu komma skall. Jag hoppas att de blir bra väder med inte allt för kalla dagar, då ska vi ta och promenera mina barn och jag. Annars så ska vi då inte hänga här hemma hela tiden, vi har ju köpt en ny bil, faktiskt. Eller jag har inte alls köpt någon bil, med mina dryga 3800kr i månaden har man inte råd med en bil ! Men Oskar har köpt en bil, men vi valde den dock tillsammans, de blir ju våran bil, men i krig och skilsmässa är de hans, ja ni förstår ! haha :P Iaf är vi väldigt nöjda, den går som en klocka, och är himla fin och behaglig. Väldigt skönt att ha en bil som alltid startar, som blir varm och är ren och fräsh ! En riktig familjebil, skulle man kunna säga. Skönt med en nyare bil, -06 faktiskt, de är som lagom, fin och ganska ny till ett bra pris. Ja nu nog om bilen, har ju inte skrivit på så länge så har ju ganska mycket att ta igen..


Men tyvärr har de nästan inte blivit att ta en endaste bild dom har två veckorna ! Kan nog också bero på att vi varit sjuka och så, men hur som helst så får jag ta igen de i veckan ! (: Men igår blev de bilder, vi var på pärlfoto och tog kort på grabbarna, de gick ganska så bra, men när Kevin var glad, så var inte Levi de, och tvärt om, de var de som var lite synd för de var så himla svårt att få dom på ett och samma kort ! Vi försökte med alla medel, och de gick lite sådär, men några kort på dom tillsammans fick vi iaf, om dom inte alltid log så är de inte mycket man kan göra åt. Men så fort vi lyfte bort dom från kameran, gav dom oss värsta smilen och var så charmiga, men då kameran kom fram så, var de inte lika kul. De gick iaf lite bättre med Kevin på hans enskillda kort, han var lite mer bekvämare, kanske man skulle säga de. Sen så skulle vi ta en till familje bild på slute då dom hade så himla snygga kläder, men de var omöjlig, så vi beslöt att inte plåga dom något mer, utan sa att de fick räcka så, de tog ju dryga timmen så man förstår att dom var less. Och nog fick vi bilder minsann. De kommer bli så spännande att se hur dom vart, men hon trodde inte att dom skulle hinna komma före jul, men vi håller tummarna ! (: Denna fotografering var ju en julklapp från mormor (min mamma), så himla snällt, annars vet jag nog inte om de skulle ha blivit av riktigt ännu, de är ju ganska så himla dyrt..
Men de är ju minnen för livet ! (:


Hm, vad har hänt mer.. Ja vi har handlat nästan alla julklappar, vi har några kvar, som vi skulle fixa idag, men de har varit främmande hela dagen sen så skulle ju Oskar fara. Men hinner jag till veckan ska jag försöka fixa !! Annars måste de bli de första som blir gjort då oskar kommer hem ! De ska nämligen beställas på internet, så de är ju bra om de hinner komma innan jul också !


Sen har vi ju börja med allt mer mat som pojkarna får smaka, Levi han äter med god aptit, medans Kevin inte riktigt har kommit på att man ska svälja ner maten ännu, utan direkt han får de i munnen trycks de ut med tungan ! Till slut är hela hans tallrik med mat saliv så de ser ut som en soppa, och då vill man ju gärna inte ge han mer av de :P Men jag hoppas han kommer på de snart, de är ju så kul då dom äter och kan hålla sig mätta på de ett tag också (: Kör mycket på burk mat, faktiskt, tycker inte de är nå fel i de alls. Men sen så får dom även, äta potatis och lite smått och gott som är hemma gjort. Men jag tycker att burkarna är bra, och framför allt enkla, och sen om dom tycker om de så är de ju bara ge dom de tycker jag iaf. Sen då som kan äta lite mer och ordentligt lagar man ju mat hemma, men nu då dom är så små och de är puremat dom ska ha, så funkar burkarna alldeles utmärk här hemma (: Sen får dom även gröt, de är smarrigt de också (:


 

Hur har ni gjort med maten ? Burkmat, eller hemma gjord mat ?

"Svar !"

Postat av: Leja
Du har inte försökt ge dom mat samtidigt på natten??


Svar: I börjar gjorde vi så, då väckte vi ju dom var tredje timma och, så länge som de gick bra att mata dom samtidigt så gjorde vi de. Men dom äter olika ersättningar, där den ena stoppar mycket bättre än den andra, och då den ena äter oftare än den andra, så ger vi dom när dom själva är hungriga. Annars äter dom kanske hälften och så ska man ändå upp igen och mata dom. Sen har man en misssövd bebis som, har blivit väckt och itryckt mat som han inte egentligen ville ha. Jag tänker att jag inte skulle vilja att någon väckte mig mitt i natten och trycker i mig mat bara sådär. För oss så fungerar de inte att göra så. Sen så vet jag att för vissa funkar de jätte bra att ge samtidigt på nätterna och de är ju inge fel i de då de funkar och går bra (: Men som sagt för våra pojkar så är de inte ett bra sätt, så jag kämpar vidare med att låta dom styra och ställa när dom vill ha mat :)

"-Nu har man blivit bortskämmde av att ha karln hemma !!"

De var ett tag sen nu ! Men Oskar har ju som sagt varit hemma och då blir de nästan aldrig att jag sitter vid datorn. Sen skulle han ju ha farit och jobbat i söndags, men de vart inte, för jag har varit sjuk, feber och förkyld, medans våra små killar också varit sjuka. Så han fick minsann vara hemma och hjälpa mig, och ta hand lite extra om oss. Sen höll de i sig till nu i torsdags, då de började bli bättre med oss. Så han har varit hemma en extra vecka kan man ju säga. Men eftersom att vi varit sjuka har vi bara varit hemma och inte haft nå främmande, eller varit borta nått, så de har varit väldigt mycket, tv, morgonrock, och bara mys. Och MAAT ! Alltså, herregud, alltid då denna vinter kommer så blir de så himla mycket mer mat och onyttigheter iform att att jag små äter ! Men nu till jul får jag väl vara lite rund och go, se då de börjar ljusna får jag ta tag i detta och börja motionera i de förhoppningsvis lite mildare vädret (:


Men nu väntar jag på gubben, som är och handlar en massa gott, som ägg, mackor, skinka, och så vidare, så vi ska äta oss lite kvällsmat nu, dricka lite glögg, spela yatzy och sen så blir de en film (: Mys mys !


(Jo vi har ju för tusan varit på pärlfoto idag och fota pojkarna, de gick inte riktigt så bra som jag hade hoppats, men nog fick vi bilder nog. Återkommer mer om detta !)


Ellen - Mamma & Människa ♥

Då man stannar upp och tittar tillbaka, de är då man ser hur långt man kommit, och att tiden den väntar inte på någon.

RSS 2.0