-"Some good times - Some bad times - Some new times!

På nått sätt känns de äntligen som att jag vet vem jag är i livet, eller kanske vem jag vill vara. Omän mycket är ovisst så känns de ändå som att jag är på rätt väg, med rätt mål & rätt prioriteringar. När jag var 15, eller till och med 18, så trodde jag att jag skulle ha mitt liv klart för mig vid denhär åldern. Jag skulle ha kille, hus, fast jobb, kanske barn och mitt liksom på de torra, jag skulle som vara klar. 
 
 
  
 
 
 
 
Riktigt så blev de ju inte riktigt, kille, hade jag, hus hade vi (han) och barn skaffade vi, tvillingar faktiskt. Men jag gick gymnasiet då efter att hoppat av och börjat om, alltså ingen klart gymnasieutbildning, ingen aning om vad jag skulle bli, när mina planer om att komma in på frisör gick i stöpet.. Jaha, sen då. Sen dess har de hänt jäkligt mycket,  bra, roliga, dåliga och tråkiga saker, men allt har liksom lett mig hit där jag är nu. Som sagt, de finns många frågetecken, men ändå känner jag mig på rätt väg, vägen som är rätt för mig. Omnän det inte alls ser ut så som jag trodde för några år sen. Men de är väl just de, ens val i livet gör att förutsättningarna ändras, och jag måste säga att jag är tacksam för mitt förflutna. Tacksam för att allt har hänt så som de har hänt i den tid de har skett, lite tur i oturen liksom. Annars kanske jag hade suttit där, 40 år, och då kommit på att, "såhär vill jag inte leva mitt liv" Det är aldrig försent att göra ändringar i livet. Men alltså jag känner mig otroligt glad över att jag insett detta nu, Vilken absolut inte betyder att saker kan ske och dåliga beslut kan tas. 
 
 
 
 
Men är de nått tragiskt jag lärt mig så är de att, man (jag) måste må helvetes dåligt innan, och känna att livet kan fan tas ifrån en innan villigheten att göra allt för att måbra infinner sig, och leva så som man vill, innan man förstår vikten av att ta hand om sig själv. Att värdesätta rätt saker, så som vänner, familj och framför allt en själv. Är det något som jag tagit förgivet så är det mig själv. Vilket resulterar i en spiral av att annat också tas förgivet. Allt börjar med en själv och värdesätter jag inte mig själv, vad värdesätter jag egentligen då ? Valen jag gör, när jag inte bryr mig om mig själv, är sällan bra, vilket leder till mer destruktiva val, allt från umgänge, matvanor, relationer och flykt i livets dryck.
 
Det finns inget att göra så - så vi dricker en bärs. Jag har slutat dricka. 
Varför ?
Jag mår dåligt av det. 
Det är jävligt dyrt.
Dyrbar tid går åt att planera & vara bakis.
Beroende genen finns i båda släkten - Bespara min barn att ha sprit kring sig i hemmet.
ALLT är precis likadant som när jag var 16 år !! 
Jag blir alltid så jävla full & minns ingenting.
& en sak till JAG VILL INTE dricka helt enkelt.
 
 
 
Mitt val med att sluta dricka är helt och hållet baserat på att jag mår så jävla dåligt av de i längden och då spelar de ingen roll om jag dricker en gång i månaden eller varje chans jag kan ta när jag inte har barnen eller har barnvakt, mängden spelar som ingen roll för mig. De blir ändå förjävligt, och tar pengar från vad jag hade kunnat lägga på min familj, och ger mig dåligt måeende efter som att alkoholen i sig framkallar de för mig. Ja och såklart även om jag gör saker jag ångrar eller skämmer ut mig i fyllan, de känner vi nog alla igen (:
Men såklart så har det varit JÄVLIGT ROLIGA stunder (: Det är mer på senare år det slutat vara kul. 
 
 
 
 
 
Sen känner jag att jag är skyldig mig själv att må så bra som möjigt och därför välja bort de saker som försvårar detta. Sen känner jag för egen del att jag har en skyldighet mot mina barn. Så som de ser ut nu men alkohol och droger så jäkla långt ner i åldrarna så känner jag att  jag personligen kan göra vad jag kan för att inte "uppmuntra" eller ha skiten hemma iaf. Detta är inget som jag går och predikar för folk eller menar att för att man har barn så ska man inte dricka eller att man är en dålig förebild då. Absolut inte. Det är ett helt personligt val jag gör och som jag anser passar mig bäst. 
 
Jag är absolut inte guds bästa barn, men jag anser att alla kan göra om och göra rätt. För min del handlar de att gottgöra för de 4-5månader som jag inte fanns där för mina barn som jag borde ha gjort. Skuldkänslorna lär nog aldrig riktigt försvinna för den tiden, men som sagt. 
 
Man kan gärna uppfattas som tråkig när man väljer bort de så självklara svenska supandet, men ja det får jag väl ta då. Samt att man förlorar många "vänner", men ja det handlade väl mer om ett gemensamt intresse, som gjorde att man umgicks. Lite sorligt men de är ju så. Sen så uppmanar folk att de är ju bara gå på fest alt, krogen nyker! Ja men asså hallå? Det är nog jobbigt att disskutera med onyktra människor när man själv är full, ska jag nu måsta stå ut med de nykter? Nej tack. Middagsbjudningar, nä det blir man inte heller bjuden på längre, ja de tar jag också. Man väljer bort, och med det väljs man också lite bort. Men de må då vara. 
 
Ja mår ganska bra här hemma en lördagkväll, och ser dumma mej 17 gånger med barnen och går och lägger mig 21.00 för att stiga upp kl 6.00. JA de känns faktiskt himla bra & jag har de gärna så. 
 
Livet är fullt av möjligheter och jag är glad att jag slipper slösa en viss del på minneslösa kvällar och bakfulla mornar (: Peace !
 
 


Kommentarer
Zara

så fint skrivet Ellen, vad stark du är! Det krävs styrka att komma till en sån insikt👍 och att sen följa den!

Svar: Tack så mycket 😊
Cpsoet

2015-02-22 @ 10:00:18
URL: http://www.zaraaa.blogg.se
Caroline

Jätte bra och fint skrivet. Håller med dig i många punkter. Här hemma finns heller ingen alkohol då jag vill "skydda" mina barn från den uppväxt jag hade. Den uppväxten och min barndom har jag fått arbete med massor nu i vuxen ålder. Jag hymlar inte med att skiten finns och jag förbjuder ingen att dricka. Mina barn vet vad det är men jag använder mig inte utav det.

Här om dagen berättade Freija för mig att en kompis till henne hade berättat att hennes mamma var full jämt för hon drack sprit och öl. Detta kom alltså från en 6 åring... beklagligt men jag dömmer inte för det är en 6 årings ord och jag vet ingenting om den familjen. Dock funderar jag på OM jag borde göra något med orden jag fick till mig, har jag ett ansvar mot andras barn? Help me. Kram på dig!

Svar: Hej ! Jag förstår precis hur du tänker. Men precis som du säger så vet du inget om familjen & barn kan ju säga hur som helst. Men samtidigt som kanske de stämmer, mamman mår kanske inte bra, men jag råder dig att om du vill göra något så först & främst prata med familjen i fråga. Om man tex: anmäler en oros anmälan till soc så kan de bli fruktansvärt jobbigt om det skulle vara så att det blir en utredning med massa väntande & ovisshet & förhör typ! Sen så är det obefogat. Det har hänt mig en gång & då var de obefogat. Det var fruktansvärt jobbigt. Kanske finns de någon annan i familjen du kan prata med, & visa din oro, fråga om mamman mår bra utan att dömma. Utrycka en oro & hjälpande hand. Men det är svårt de där. Jätte svårt . Vad ska man göra liksom ?!
Cpsoet

2015-02-22 @ 12:28:22
URL: http://nilssonphoto.blogg.se
Anonym

Ja att anmäla till soc pga det Freija sa skulle jag aldrig göra. Nog vill man ha mer kött på benen för att göra en sådan anmälan. Jag är inte den som är den. Jag får väl se om hon säger nåt mer. Vet inte ens hur barnets föräldrar ser ut. Kram på dig!

Svar: Janä precis. De är som ett svårt gränsland dedär. Helst när man it känner familjen.
Cpsoet

2015-02-23 @ 10:19:55


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Ellen - Mamma & Människa ♥

Då man stannar upp och tittar tillbaka, de är då man ser hur långt man kommit, och att tiden den väntar inte på någon.

RSS 2.0